Λευκά 2010 - το χρονικό

Πληροφορίες σχετικά με τις αποστολές μελών του ΣΕΛΑΣ στα κεντρικά Λευκά Όρη (2454μ) - γνωστά διεθνώς και σαν high desert - της Κρήτης από το 2003 εως και σήμερα.

Συντονιστής: caspex

Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό Stelios Zacharias » Πέμ Αύγ 05, 2010 2:14 pm

Φέτος ο ΣΕΛΑΣ πραγματοποιεί την καθιερωμένη αποστολή στα λευκά, στο βάραθρο Στέρνο (-460μ προς το παρόν) και συμμετέχει υποστηρίζοντας τις αποστολές των παιδιών από το SUSS (οι οποίοι δούλεψαν μια περιοχή ανεξερεύνητη και βρήκαν δύο καλά βαραθράκια των -140μ και -170μ φέτος) και των "παιδιών" του Καταμαράν (οι οποίοι βρίσκονται επίσης σε περιοχές ανεξερεύνητες με αποστολή σε εξέλιξη).

Στο Στέρνο η αποστολή βρίσκεται εδώ και δύο μέρες στην κατασκήνωση βάσης και αποτελείται από καμμιά δεκαριά (προς το παρόν) μέλη του ΣΕΛΑΣ, τον Γιάννη και την Ελένη από το ΣΠΟΚ (και έπεται συνέχεια) και επτά (προς το παρόν) φίλους Ρουμάνους. Σήμερα (ημέρα γενεθλίων της Ελένης) είναι και ημέρα ξεκούρασης. Μέχρι τώρα (πρω'ι Πέμπτης 5 Αυγούστου) έχει αρματωθεί μέχρι τα -400μ το Στέρνο και έχουν γίνει και εξερευνήσεις νέων εισόδων στο πεδίο.

Τα νεότερα από το μέτωπο σκοπέυω να δημοσιέυω εδώ καθώς και στο φόρουμ της Ομοσπονδίας μέχρι που θα βρεθώ και εγώ στο βουνό.
Στέλιος Ζαχαριάς
Σπηλαιολόγος
Άβαταρ μέλους
Stelios Zacharias
 
Δημοσιεύσεις: 1569
Εγγραφή: Παρ Ιουν 25, 2004 12:35 pm
Τοποθεσία: Athens, Greece

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό Stelios Zacharias » Σάβ Αύγ 07, 2010 2:40 pm

Οι πρώτες αποχωρήσεις από την κατασκήνωση φέρνουν λίγα νεότερα. Πέραν κάποιων νέων προσωπικών ρεκόρ κατάβασης για κάποια από τα παιδιά (και για ένα από τα 'γουρουνάκια'), η διάνοιξη στα -460μ συνεχίζεται αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Εγώ αύριο θα φτάσω στην κατασκήνωση. :banana:
Στέλιος Ζαχαριάς
Σπηλαιολόγος
Άβαταρ μέλους
Stelios Zacharias
 
Δημοσιεύσεις: 1569
Εγγραφή: Παρ Ιουν 25, 2004 12:35 pm
Τοποθεσία: Athens, Greece

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό maggie » Τρί Αύγ 10, 2010 3:11 pm

Δυστυχώς είμαι από τους πρώτους που επέστρεψαν, οπότε τα νέα είναι ακόμα λίγα.

Κόσμος ερχόταν και κόσμος έφευγε συνέχεια από την αποστολή.

Ξεκινήσαμε 1 Αυγούστου από Αθήνα οι:
Ανδρέας Χριστοδούλου, Κώστας Αδαμόπουλος, Λευτέρης Τζελέπης, Κώστας Ιατρού, Νεκτάριος Τελλής που μας ήρθε από Χίο και από Ρουμανία οι Oana, Adina & Razvan. Πρώτη στάση μετά τα Χανιά στις Βρύσες όπου συναντηθήκαμε με Γιάννη Σουρλατζή, Ελένη Νικητέα, Ανθή και Πωλίνα από ΣΠΟΚ. Μετά φτάσαμε Ανώπολη και συναντήσαμε τους: Μιχάλη Τσόπελα, Βασίλη Τσάλλο & Λιλιάνα Κρυσταλλίδου.
Ρακί, ρακί, ρακί, σφακιανή πίτα και ύπνο.

2 Αυγούστου αφού συναντήσαμε και τον Λεωνίδα Κουλούρη με την Ευα και αφού επισκεφθήκαμε τη γέφυρα της Αράδαινας, ανεβαίνουμε στην κατασκήνωση, στήνουμε σκηνές και την κουζινα-τραπεζαρία. Δυστυχώς δεν υπάρχει η χιονούρα οπότε αναπροσαρμοζόμαστε σε ότι αφορά στο φαγητό. Όχι φρέσκο γάλα, όχι παγωμένο νερό, όχι κρέας. Ωστόσο η σπηλίτσα στο βάθος της κουζίνας βοηθάει για λίγη δροσιά και δροσερό νερό και κανα τυρί. Το βράδυ live μουσική από την κιθάρα του Λεωνίδα. Καταφέραμε να φτιάξαμε τον δικό μας παράδεισο και ας μην μας έδινε ο Λεωνίδας "τα κλειδιά του παραδείσου....." :wink:

3 Αυγούστου και οι 2 πρώτες ομάδες μπαίνουν στο σπήλαιο για αρμάτωμα, πρώτα Γιάννης, Ελένη και στη συνέχεια Κώστας, Ανδρέας, Μιχάλης. Δυστυχώς όμως ο Ανδρέας μας αρρώστησε και βγήκε άρον αρον από το σπήλαιο με 39,6 πυρετό, οπότε για εκείνον η αποστολή έληξε νωρίς. Ανάμεσα στις 2 ομάδες η Λιλιάνα και η Ανθή μπήκαν Στέρνες μέχρι -140. Οι Razvan, Adina, Oana, Βασίλης αρμάτωσαν ένα σπήλαιο απέναντι από την κατασκήνωση την Λαγκωνιά. Ο Νεκτάριος πήγε Ανώπολη το πρωί για να φέρει τη δεύτερη δόση Ρουμάνων τους Adi, Polo, Ioanna, Michaela. Ο Λεωνίδας και πάλι μας διασκέδασε το βράδυ με την κιθάρα και το τραγούδι του και σιγοντάριζε ο Λευτέρης.

4 Αυγούστου ξανά 2 ομάδες για αρμάτωμα Γιάννης, Ελένη, Νεκτάριος και μετά Κώστας, Μιχάλης, Βασίλης. Το αρμάτωμα φτάνει στα -400. Στο ενδιάμεσο των 2 ομάδων αρματώματος μπήκαμε οι Λιλιάνα, Λευτέρης και εγώ για εγκλιματισμό μέχρι τα -240. Ο Νεκτάριος και ο Βασίλης επέστρεψαν μαζί μας πάνω. Οι Razvan, Adina, Adi μπήκαν για να ψάξουν το ερωτηματικό της χαρτογράφησης στα -200 περίπου. Ο Λεωνίδας αποφάσισε να μην κατέβει στο σπήλαιο και το απόγευμα έφυγε μαζί με την Ευα. Βασίλης, Ιατρού και Ανδρέας επίσης κατέβηκαν Ανώπολη το βράδυ λόγω της βεβαρυμένης κατάστασης του Ανδρέα.

5 Αυγούστου ημέρα ξεκούρασης για όλους. Λευτέρης και εγώ κατεβήκαμε στην Ανώπολη για ανεφοδιασμό. Γιάννης, Πωλίνα, Ανθή έφυγαν από την κατασκήνωση. Σε λίγες ημέρες θα γυρίσει μόνο ο Γιάννης. Ο Ανδρέας επίσης έφυγε για Αθήνα. Όσοι έμειναν στο βουνό πήγαν για ψαχτήρι. Το βράδυ αργά έφτασε και η τρίτη φουρνιά Ρουμάνων οι Tudor, Elena, Felix. Σήμερα η Ελένη έχει γενέθλια. Δώρο έκπληξη από την ομάδα του ΣΕΛΑΣ προς την Ελένη ήταν η αφιέρωση που της κάναμε στο δεύτερο πρόγραμμα στο ραδιόφωνο και τα γλυκά.

6 Αυγούστου πρώτη ομάδα για τελειώμα αρματώματος ο Κώστας και ο Μιχάλης και ακολουθώ από πίσω εγώ και η Λιλιάνα. Πατώσαμε όλοι μαζί στα -460. Οι 2 πρώτοι έμειναν στον πάτο για δουλειά και εγώ και η Λιλιάνα ανεβήκαμε πάνω. Στο μεταξύ είχαν μπει και οι Razvan, Adina, Michaela, Ελένη μέχρι τα -240 για να δουλέψουν στο στενό και ο Polo έμεινε πάνω για να διορθώσει το εξωτερικό αρμάτωμα.

7 Αυγούστου και η αποστολή για εμένα, τον Λευτέρη και την Λιλιάνα τελείωσε. Μαζί μας στην Ανώπολη επέστρεψε και ο Ιατρού ο οποίος μάλλον θα παραμείνει εκεί ως φύλακας άγγελος της αποστολής, ενώ εμείς φεύγουμε για διακοπές. Κατεβαίνοντας συναντούμε Βαγγέλη Βουρλάκη, Φίλιππο και Γιάννη από ΦΟΣ και λίγο πιο κάτω τον Γιώργο Φιντίκη και Μιχάλη από ΕΟΣ ΧΑΝΙΩΝ. Ο Στέλιος εν τω μεταξύ είναι στο πλοίο από Νάξο για Ηράκλειο για να ανέβει και εκείνος πάνω. Κρίμα που για εμάς τελείωσε τόσο νωρίς :cry:

Τα σπηλαιολογικά νεώτερα της ημέρας (και της νύχτας) θα μας τα μεταφέρουν μόλις έρθουν οι υπόλοιποι. Αν στο μεταξύ έχω νεα θα ανεβάσω αμέσως.

Περάσαμε πολύ ωραία. Οι Ρουμανοι ευχαριστήθηκαν σπηλαιολογία και την παρέα μαζί μας αλλά και εμείς περάσαμε πολύ ωραία μαζί τους. Ανταλλάξαμε δώρα, ευχές και ανανεώσαμε το ραντεβού στην επόμενη Βαλκανική. Για τους ΣΠΟΚίτες ας μην μιλήσω, τα λόγια είναι περιττά!

Ευχαριστώ όσους βοήθησαν στην αποστολή αυτή και πάμε Πανελλήνια (αλλά πρώτα για μπάνιο).

Παρεπιπτόντως για κάποιους ήταν το βαθύτερο σπήλαιο................
ο χρόνος είναι χρήμα
Άβαταρ μέλους
maggie
 
Δημοσιεύσεις: 383
Εγγραφή: Δευτ Απρ 19, 2004 9:46 pm

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό maggie » Παρ Αύγ 13, 2010 11:00 pm

Η αποστολή έληξε και όσοι είχαν απομείνει στο βουνό βρίσκονται από το απόγευμα στην Ανώπολη. Σε λίγες ημέρες περισσότερα νέα.
Εν συντομία έμαθα ότι θα επιστρέψουμε στις Στέρνες...... :wink:
ο χρόνος είναι χρήμα
Άβαταρ μέλους
maggie
 
Δημοσιεύσεις: 383
Εγγραφή: Δευτ Απρ 19, 2004 9:46 pm

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό mtsop » Κυρ Αύγ 15, 2010 12:03 am

Γυρίσαμε.... δυστυχώς στο καύσωνα.

Το χρονικό που υπολοίπεται θα το συντάξουν οι παραπάνω :whi:

Εν συντομία τι καταφέραμε:
- να μικρήνουμε το σπήλαιο στα -428μ. \:D/ , ύστερα από χαρτογράφηση του Tudor και του Στέλιου (η προηγούμενη χαρτογράφηση ήταν από Γάλλους από το 1982!)
- να συνεχίσουμε τη διάνυξη του στενώματος κατά 2-3 μέτρα και να δούμε οτι θέλει και άλλη (αρκετή δουλειά) για του χρόνου :shock:
- να περάσουμε τέλεια και να κάνουμε νέους φίλους
- να μας ρωτάνε από τώρα για την αποστολή του '11

Πότε ξαναπάμε;
Ένα απλό και ανώνυμο μέλος
Άβαταρ μέλους
mtsop
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1169
Εγγραφή: Δευτ Μαρ 09, 2009 8:29 pm
Τοποθεσία: Χαλκίδα

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό Stelios Zacharias » Κυρ Αύγ 15, 2010 5:59 pm

Αφενός να συμπληρώσω (από το φέριμποτ με το κινητό) οτι το -428μ είναι τιμή προκαταρτική που θέλει έλεγχο και επαλήθευση.
Αφετέρου, παρέλειψε ο ΓΓ να αναφερθεί στο σοβαρό θέμα με την φλοκάτη και τα νήματά της, που μας απασχόλησε στην κατασκήνωση.
Φαντάζομαι οτι θα επανέλθει σχετικά.
Έχω και μια ερώτηση για τον Κώστα ή και τα ΣΠΟΚάκια: άλλο η βόμβοσπηλιά, και άλλο ο τάφκος της Λαγκωνιάς; ρωτάω γιατί στο βιβλίο για τα σπήλαια των Χανίων ο συγγραφέας τα συγχωνεύει... Μόλις βρεθώ σε πι-σι θα γράψω περισσότερα.
Στέλιος Ζαχαριάς
Σπηλαιολόγος
Άβαταρ μέλους
Stelios Zacharias
 
Δημοσιεύσεις: 1569
Εγγραφή: Παρ Ιουν 25, 2004 12:35 pm
Τοποθεσία: Athens, Greece

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό pineza » Κυρ Αύγ 15, 2010 11:44 pm

ποια φλοκάτη αγαπητέ στέλιο? εγώ μια μοκέτα θυμάμαι να σχολιάζεται εντόνως.

και όσο αφορά την ερώτησή σου
άλλο η βομβοσπηλιά άλλο η λαγκωνιά. πως λέμε "άλλο Πέπη, άλλο πρέπει"; ετσά
(βρίσκονται απέναντι η μία με την άλλη, αν θυμάμαι καλά και όπως μου έδειξε το ανώνυμος ΓΓ σας)

σας φιλώ
ελένη νικητέα
pineza
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 19, 2010 9:22 am

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό mtsop » Δευτ Αύγ 16, 2010 9:58 am

pineza έγραψε:ποια φλοκάτη αγαπητέ στέλιο? ...


Ήρθες, είδες, έμαθες αλλά εξέχασες όταν απήλθες.

Φαντάζομαι τα μπλουζοπαντελόνια σου μπήκαν για πλύσιμο και η φλοκιά έφυγε από πάνω τους =P~
Ένα απλό και ανώνυμο μέλος
Άβαταρ μέλους
mtsop
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1169
Εγγραφή: Δευτ Μαρ 09, 2009 8:29 pm
Τοποθεσία: Χαλκίδα

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό pineza » Δευτ Αύγ 16, 2010 10:53 am

#-o εγώ είπα να μην αποκαλύψω τα σόδομα και τα γόμορρα της αποστολής και να μην εκτεθούμε δημοσίως!!!

και σε παρακαλώ όχι άλλος δημόσιος διασυρμός για την οδοντόκρεμά μου! [-X
pineza
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 19, 2010 9:22 am

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό mtsop » Δευτ Αύγ 16, 2010 11:29 am

Άλλο η Βομβοσπηλιά και άλλο η Λαγκωνιά.

Αφρίζει πολύ πάντως...
Ένα απλό και ανώνυμο μέλος
Άβαταρ μέλους
mtsop
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1169
Εγγραφή: Δευτ Μαρ 09, 2009 8:29 pm
Τοποθεσία: Χαλκίδα

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό Stelios Zacharias » Δευτ Αύγ 16, 2010 5:03 pm

1. Βομβοσπηλιά / Λαγκωνιά: ΟΚ γιαυτό ρωτλαω γιατί στο βιβλίο τα ταυτίζει ο συγγραφέας
2. Χαρτογράφηση: Επειδή δεν γίνεται με ένα άτομο, και επειδή άλλο να κρατάς σημειώσεις και άλλο να κρατάς τα όργανα, να αναφέρουμε ότι μετρήσεις πήρε και ο Νεκτάριος και ασχολήθηκε με την χαρτογράφηση του Θοδωρή και η Έλενα.
Στέλιος Ζαχαριάς
Σπηλαιολόγος
Άβαταρ μέλους
Stelios Zacharias
 
Δημοσιεύσεις: 1569
Εγγραφή: Παρ Ιουν 25, 2004 12:35 pm
Τοποθεσία: Athens, Greece

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό mtsop » Κυρ Αύγ 22, 2010 5:15 pm

Μιας και δεν βλέπω να έρχεται η συνέχεια του χρονικού θα κάνω μια αρχή εγώ που τα έχω φρεσκομπαγιάτικα, αν κάτι ξεχαστεί κάτι (σκόπιμα) μπορείτε να το συμπληρώσετε...

7 Αυγούστου: Όπως είπαν παραπάνω είχαμε αναχωρήσεις, οι υπόλοιποι συνέχισαν... Οι ομάδα των ρουμάνων πήγαν για αρμάτωμα σε 2 από τα σπήλαια που είχαν εντοπίσει και φαίνονταν/ακούγονταν μεγάλα (τελικά ήταν ένα 25άρι και ένα 50άρι). Οι Στέρνες είχαν ρεπό σήμερα (μέρα ξεκούρασης) οπότε είπαμε οι εναπομείναντες έλληνες (Μιχάλης, Κώστας, Νεκτάριος, Ελένη) να βγούμε και 'μεις για ψαχτήρι και στο τέλος να πάμε να βρούμε τους ρουμάνους. Η Ελένη ανεβαίνοντας αισθάνθηκε πόνο στο... γόνατο και είπε να γυρίσει πίσω να ξεκουραστεί και να φτιάξει και κανά φαγί για τους υπόλοιπους :eat: Ο Κώστας είχε και αυτός ενοχλήσεις στο γόνατο και έμεινε με τους ρουμάνους, εγώ με Νεκτάριο πήγαμε μια βολτούλα και εντοπίσαμε γύρω στις 7 τρυπούλες :cool: . Γυρίζοντας στην κατασκήνωση την βρήκαμε γεμάτη κόσμο (αυτούς που είχε συναντήσει η Μαργαρίτα να ανεβαίνουν) και φαΐ να μας περιμένει :bow: Το βράδυ ήρθαν και 2 παιδιά από Χανιά (όποιος θυμάται τα ονόματά τους ας τα γράψει) όπου θα γύριζαν ένα βιντεάκι για τους σπηλαιολόγους, και μας επισκέφτηκε και το γαλλικό κλιμάκιο όπου είχαμε ένα ωραίο και σπηλαιολογικό γλεντάκι (πάλι) :rockband:

8 Αυγούστου: Ο Κώστας αποφάσισε να μείνει εκτός για ξεκούραση του γονάτου, οπότε στις Στένες μπήκαν εγώ, Ελένη και Tieri για εργασία. Στον πάτο μας επισκέφτηκαν οι: Oana, Νεκτάριος, Φίλιππος. Οι Γιάννης, Μιχάλης και Βαγγέλης πήγαν μέχρι τα -140μ. Βγαίνοντας είχε αφιχθεί ο Στέλιος και το βραδάκι έφτασε και ο Γιάννης (Σουρλατζής). Σήμερα αναχώρησαν οι Μιχάλης και Γιώργος (από ΕΟΣ Χανίων), τα άλλα 2 παιδιά από Χανιά και η πλειοψηφία των ρουμάνων (Polo, Adina, Razvan, Adi, Ioanna, Michaela ).

9 Αυγούστου: Κώστας και Γιάννης μπήκαν στη σπηλιά, αφού περίμεναν μάταια να έρθει και ο Γρηγόρης. Ο Γρηγόρης έφθασε λίγο αργότερα μαζί με τη Χρύσα και Χρυσή. Οι Tudor και Elena μπήκαν στις στέρνες για χαρτογράφηση. Η Oana με Felix πήγαν για ψαχτήρι. Εγώ μαζί με το Νεκτάριο και Βασίλη κατεβήκαμε πιο κάτω για τηλέφωνο. Οι Βαγγέλης, Φίλιππος και Γιάννης αναχώρησαν. Ο Στέλιος με τη Χρυσή μπήκαν στη σπηλιά μέχρι τα -240μ. Ο Γρηγόρης με τη Χρύσα πήγαν για ψαχτήρι και αυτοί, εγώ με το Νεκτάριο αλλά και τη βοήθεια της Ελένης και του Βασίλη φτιάξαμε μερικά καλαμάκια για τα κοκτέιλ μας. Η Ελένη για άλλη μια φορά μαγείρεψε με τη βοήθεια της Χρύσας.

10 Αυγούστου: Ο Γρηγόρης και εγώ κατεβήκαμε να συνεχίσουμε τη δουλειά στη σπηλιά, αργότερα ήρθαν να μας αλλάξουν οι Mulud με τον Pier. Οι 3 κοπέλες μας μαγείρεψαν και στη συνέχεια η Χρύσα με τη Χρυσή αναχώρησαν και ακολούθησε και ο Βασίλης ύστερα από παρατεταμένη στομαχική δυσλειτουργία. Ο Στέλιος με το Νεκτάριο μπήκαν Στέρνες για ολοκλήρωση της χαρτογράφησης. Το ρουμανικό κλιμάκιο πήγε για ψαχτήρι και αρμάτωμα διάφορων σπηλαίων στην ευρύτερη περιοχή.

11 Αυγούστου: Σήμερα σύσωμο το γαλλικό κλιμάκιο μαζί με τον Tudor μπήκε στις Στέρνες για ψεαρμάτωμα, αργότερα ακολούθησαν και ο Κώστας με το Γιάννη. Μέσα σε 6 ώρες κατάφεραν να ξεαρματώσουν τα πάντα και να βγάλουν ότι φαΐ και μπουκάλια είχαμε αφήσει μέσα!!! :thanks: Ύστερα το απόγευμα τους κάναμε το τραπέζι για να τους ευχαριστήσουμε.

12 Αυγούστου: Το σημερινό πρόγραμμα είχε φωτογράφηση και ξεαρμάτωμα του τάφκου της Λαγκωνιάς, κατεβήκαμε οι Oana, Γιάννης, εγώ και Γρηγόρης. Η Ελένη λόγω σαθρίλας της εισόδου αποφάσισε να κάνει πίσω και να μη ρισκάρει να μας στείλει συστημένη καμιά πέτρα ](*,) . Ο Κώστας πήγε να συναντήσει τους γάλλους, ο Νεκτάριος πήγε για τηλέφωνο.

13 Αυγούστου: Σήμερα είχε αναχώρηση από τα βουνά και κατέβασμα στα πεδινά με διανυκτέρευση (Ανώπολη). Όπότε ξεστήσαμε τα πάντα και τα κατεβάσαμε στην Ανώπολη. Το κρητικό κλιμάκιο αναχώρησε για Ηράκλειο, το ρουμάνικο για μπάνιο στον Ίλιγγα και εμείς συναντήσαμε τον Ιατρού και τακτοποιήσαμε τα πράγματα στα αμάξια. Ύστερα ο Κώστας Αδ. και εγώ είπαμε να βγάλουμε λίγο από το χώμα που είχε συσωρευτεί επάνω μας για 12 μέρες :-$ και χρησιμόποιήσαμε τη ντουζιέρα του Ιατρού. Ύστερα πήγαμε στη ταβέρνα του Νίκου όπου θα συναντούσαμε και το ρουμάνικο με το γαλλικό κλιμάκιο για το τελευταίο μας γεύμα στη Κρήτη. Φάγαμε και ήπιαμε του σκασμού :-& μετά και αφού το γαλλικό κλιμάκιο αναχώρησε πήγαμε στο φούρνο του Γιάννη για ένα ποτάκι ακόμα. Εκεί αποδείχτηκε πως είχε στηθεί ολόκληρη πλεκτάνι για να γιορτάσουμε την συμπλήρωση 20 αποστολών του Κώστα Αδ., αφού κατάφερε και εσβησε τα κεράκια του φάγαμε λίγο ακόμα γλυκό και ρακή και αργά το βράδυ ανηφορίσαμε για το γνωστό μας εκκλησάκι όπου θα διανυχτερεύαμε.

14 Αυγούστου: Ξύπνημα νωρίς νωρίς για να προλάβουμε το πλοίο... Σταματήσαμε για πρωϊνό στου Γιάννη, φάγαμε ότι περίσσεψαν από τα χθεσινά γλυκά, κάναμε τους ανεφοδιασμούς μας σε μέλι, ρακή και παξιμάδια και αναχωρήσαμε Βρύσσες. Εκεί ήπιαμε ένα καφεδάκι/τσαγάκι και αποχαιρετήσαμε το Στέλιο :geia: όπου θα έπαιρνε το λεωφορείο για Ηράκλειο. Οι υπόλοιποι φύγαμε για Σούδα, εκεί έξω από το πλοίο συναντήσαμε το Γιώργο Φυντίκη με τη γυναίκα του και τα παιδιά του για έναν τελευταίο αποχαιρετισμό. Ύστερα επιβιβαστήκαμε στο πλοίο και αποχαιρετήσαμε την Κρήτη και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου. :banana: :rockband: :geia:
Ένα απλό και ανώνυμο μέλος
Άβαταρ μέλους
mtsop
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1169
Εγγραφή: Δευτ Μαρ 09, 2009 8:29 pm
Τοποθεσία: Χαλκίδα

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό maggie » Πέμ Αύγ 26, 2010 12:30 pm

Οι φίλοι μας οι Ρουμάνοι έκαναν κιόλας δημοσίευση στον τοπικό τους τύπο:

http://www.hotnews.ro/stiri-7724498-exp ... -creta.htm

http://www.speotimis.ro/stiri/Raport-pr ... Creta.html

(αν και δεν ξέρω Ρουμάνικα, καλά μου φαίνονται)
ο χρόνος είναι χρήμα
Άβαταρ μέλους
maggie
 
Δημοσιεύσεις: 383
Εγγραφή: Δευτ Απρ 19, 2004 9:46 pm

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό mtsop » Παρ Αύγ 27, 2010 9:28 am

Εμένα δε μου αρέσει η δεύτερη παραγραφός από το πρώτο άρθρο, πιστεύω δε τα λένε καλά =P~
Ένα απλό και ανώνυμο μέλος
Άβαταρ μέλους
mtsop
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1169
Εγγραφή: Δευτ Μαρ 09, 2009 8:29 pm
Τοποθεσία: Χαλκίδα

Re: Λευκά 2010 - το χρονικό

Δημοσίευσηαπό Stelios Zacharias » Παρ Αύγ 27, 2010 11:04 am

maggie έγραψε:(αν και δεν ξέρω Ρουμάνικα, καλά μου φαίνονται)


Google is your friend... http://translate.google.com/translate?j ... l=ro&tl=en

Παρεπιπτώντος, Maggie, έχεις προσέξει ότι φωτογραφία σου χρησιμοποιείται σε γκρούπ στο facebook που προσπαθεί να προσελκήσει κορίτσια στην σπηλαιολογία στη γειτωνική Τουρκία;
Στέλιος Ζαχαριάς
Σπηλαιολόγος
Άβαταρ μέλους
Stelios Zacharias
 
Δημοσιεύσεις: 1569
Εγγραφή: Παρ Ιουν 25, 2004 12:35 pm
Τοποθεσία: Athens, Greece

Επόμενο

Επιστροφή στο Λευκά Όρη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron